Montering av In-lite utelys

frittstående-utelys utelampe hagelys hagelampe 12V-utelys

In-lite er basert på 12 volt og man kan enkelt montere systemet selv – uten bruk av fagfolk. Systemet er fleksibelt og du behøver ikke anskaffe alle lampene på en gang. For å starte trenger du en transformator, en kabel og et par lamper.

 

 

Hvilken transformator du skal velge avhenger av kapasiteten du har behov for (antall lamper). Transformatoren har lyssensor og timer. Lyssensor fungerer ved at lyset automatisk skrus på ved solnedgang og av igjen ved soloppgang. Ønsker du ikke at lysene står på hele natten, reguleres dette enkelt med timeren. Da går lysene automatisk av etter innstilt tid.

12 volt-kabelen strekkes ut fra transformatoren og dit hvor du ønsker hagen opplyst. Den kan legges direkte på bakken, i blomsterbed eller under heller/belegningsstein. Lampene kan felles inn i treverk, stein og mur. 

Lampene monteres på kabelen med en Easy-Lock kobling og under montering dannes en spesiell gele som beskytter koblingen mot vann, fuktighet og andre påvirkninger utenfra. Ved å skru fast lokket trykkes kontaktene gjennom isolasjonen på kabelen. Derved oppstår det en solid kobling. Koblingen er slik at man kan montere lampene på et vilkårlig sted langs kabelen. Det går fint an å flytte Easy-Lock (og CC-2), og du kan når som helst lett forandre lysplanen. 

 Til lamper som er montert høyt, eller på et sted hvor det er vanskelig å komme til, eller hvis du ønsker å plassere lampen lengre borte fra 12-volt kabelen, må du bruke en forlengelseskabel som du kobler til med Easy-Lock. Forlengelseskabelen finnes i to utgaver; 1 meter og 3 meter. 

 Dersom man har behov for å føre kabelen i en annen retning ved å lage en forgreining, gjøres dette enkelt med en CC-2 kobling (kabelskjøter). 

 Test belysningen over jorden før du monterer den.

Lykke til!

 

 

 

Sluttresultatet er avhengig av en rekke faktorer som vi ikke kan råde over, og derfor tar ikke Stensetting ansvar for eventuelle feil.